Ο δήμος Ιλίου στο Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία


Ιλιον, δημος Ιλιου, διεθνες παρατηρητηριο για τη συμμετοχικη δημοκρατια, 1ο δημοτικο συμβουλιο εφηβων

Παρουσιάζοντας ως καλή πρακτική το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων με θέμα «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο δήμος Ιλίου διεκδικώντας το Βραβείο Καλών Πρακτικών στη Συμμετοχή των Πολιτών σε Τοπικό Επίπεδο, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία (International Observatory on Participatory Democracy-IOPD).
Το Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία είναι ένα δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 500 πόλεις, ενώσεις, οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα, που ενδιαφέρονται για τη μάθηση, την ανταλλαγή εμπειριών και την εφαρμογή καλών πρακτικών συμμετοχικής δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό τη διεύρυνση της δημοκρατίας στη δημοτική διακυβέρνηση.
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν με προτάσεις τους 36 τοπικές κυβερνήσεις από 14 χώρες (Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαδαγασκάρη, Μαυριτανία, Περού, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες), με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από το δήμο Ιλίου και τον Δήμο Καλαμάτας.
Υπερήφανη για τη διάκριση της πόλης εμφανίστηκε η κα Αλεβίζου, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ενώ εμφανώς ικανοποιημένος, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό καταδεικνύει τη στάση μας απέναντι στην εμπλοκή των πολιτών με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ακόμα πιο ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι τόσο νέα παιδιά  έχουν τη βούληση και τη θέληση να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά τους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουν. Χαράσσουν ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Ξαφνικές αγάπες με το θέατρο απέκτησε η κ. Αλεβίζου και ειδικά με την κ. Πεφάνη;