Πολιτική σκέψη και ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία από τους εφήβους του δήμου Ιλίου

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου πήραν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το απόγευμα της 14ηςΟκτωβρίου , για τη διεξαγωγή του
2ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων
, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Με υποδειγματική πειθαρχία στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, 38 μαθητές και μαθήτριες από πέντε Γυμνάσια του Δήμου Ιλίου τοποθετήθηκαν στο θέμα: «Ευρωπαϊκή Δημοκρατία – Ευρωπαίος Πολίτης» και σε ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών, οι ομιλίες τους κινήθηκαν γύρω από τους άξονες: Ευρωπαίος Πολίτης, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία, Παιδεία – Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Οικονομία, Εργασία, Μετανάστευση – Προσφυγικό και Εγκληματικότητα – Βία – Ναρκωτικά.
Στη διαδικασία συμμετείχε το 10ο γυμνάσιο,ως διοίκηση, το 4ο και 5ο γυμνάσιο ως αντιπολίτευση, ενώ το 3ο και το 9ο είχαν αναλάβει το ρόλο της Κοινωνίας Πολιτών.
Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, συνεχάρη τους καθηγητές και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου για την πρωτοβουλία, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του. Σημείωσε τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αξία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως κέντρο λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες της και τόνισε ότι, η σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικής είναι απαραίτητη για την εξέλιξη κάθε κοινωνίας.
Ο δομημένος λόγος και η επιχειρηματολογία των παιδιών συνεπήρε τους παρευρεθέντες, ενώ ο δήμαρχος μίλησε-μετά το πέρας της διαδικασίας-με εγκάρδια λόγια για τις απόψεις των παιδιών. «Με τέτοιες απόψεις μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον»,τόνισε χαρακτηριστικά.
Ένθερμη ακροάτρια ήταν και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία αναφέρθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και τις πωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τους νέους. Συνεχάρει,δε,τους μαθητές για το επίπεδο της σκέψης,την επιχειρηματολογία και την ωριμότητα που διαθέτουν. Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων μεταδόθηκε με live streaming ζωντανά μέσω διαδικτύου, τα λεχθέντα απέδωσε στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα η διερμηνέας Ελένη Κυσσίδου, τη συζήτηση διηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, ενώ παρευρέθηκαν επίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπαιδευτικοί και γονείς.
????????????????????????????????????
Ανδριάνα Αλεβίζου,Δημήτρης Κουκουβίνος,Νίκος Ζενέτος και Εύα Καϊλή
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η κα Ζαχαρούλα Λυκούδη μαζί με εκπαιδευτικούς του 10ου γυμνασίου και τους μαθητές τους
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Γιώργος Κουμαραδιός,Γιώτα Μηλιώνη,Άρης Τσιμόγιαννης,Ανδριάνα Αλεβίζου και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος
Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Ιλιονhttp://doxthi.gr/38306/politiki-skepsi-ke-endiaferousa-epichirimatologia-apo-tous-efivous-tou-dimou-iliou/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Ξαφνικές αγάπες με το θέατρο απέκτησε η κ. Αλεβίζου και ειδικά με την κ. Πεφάνη;