Ο Δήμος Ιλίου εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό συνέδριο για την Προσχολική Αγωγή

Το ερευνητικό πρόγραμμα CARE, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κεντρικό στόχο την ανάλυση της ποιότητας των Προγραμμάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και την ανασκόπηση των επιπτώσεών τους στα παιδιά.

Ο Δήμος Ιλίου ήταν ένας από τους τρεις Δήμους στην Ελλάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα και ο μοναδικός που επιλέχτηκε να την εκπροσωπήσει στο συνέδριο.  Το πρόγραμμα CARE ξεκίνησε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου το Νοέμβριο του 2015, με την χορήγηση ερωτηματολογίων σε γονείς και παιδαγωγούς, καθώς και με τη διεξαγωγή ειδικής μελέτης από ερευνήτρια της Ολλανδικής ομάδας, η οποία είχε και την συνολική επιστημονική ευθύνη του προγράμματος.
Εκ μέρους του Δήμου Ιλίου για την Ελλάδα στο συνέδριο προσκλήθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Νικολέττα Βομπιράκη και μοναδική εκπρόσωπος από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανελλαδικά, ενώ τα πορίσματα του συνεδρίου και του ερευνητικού προγράμματος CARE θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από τα αρμόδια τμήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις για την λήψη πολιτικών αποφάσεων στο πεδίο της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ερχόμενη δεκαετία.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε:
«Γίνεται μια σπουδαία δουλειά στους Παιδικούς μας Σταθμούς. Το έργο που παράγεται είναι ποιοτικό και ουσιαστικό, χάρη στις προσπάθειες του καταρτισμένου παιδαγωγικού μας προσωπικού, το οποίο εργάζεται καθημερινά με ζήλο, αφοσιωμένο στον εξαιρετικά σημαντικό του ρόλο. Αυτή μας η συμμετοχή, επιβραβεύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας.»
Το συνολικό υλικό του CARE βρίσκεται στην ιστοσελίδα το προγράμματος http://ecec-care.org, από την οποία μπορεί να ενημερωθεί και να αντλήσει στοιχεία κάθε ενδιαφερόμενος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιλίου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017