Σχολικά ... προβλήματα!

Μπαράζ ερωτήσεων από τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΟΥΚΗ στο Δ.Σ. ΙΛΙΟΥ της 15/10/15, με αποδέκτη την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Μηλιώνη. Μεγάλη έμφαση δόθηκε σε προβλήματα που υπέπεσαν στην αντίληψή μας σχετικά με τη λειτουργία σχολείων της περιοχής. 

"Κυρία Αντιδήμαρχε της Τεχνικής Υπηρεσίας θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:
 Στις 12 /10 ξεκίνησαν οι εργασίες στο 21ο νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να γίνετε θόρυβος που εμποδίζει το μάθημα και, ακόμα χειρότερα, με τις εργασίες ο χώρος έχει γεμίσει από σκόνη, πράγμα πολύ ανθυγιεινό  για τους μαθητές.
Κατά την άποψή μας οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου.
Θα θέλαμε όμως να μάθουμε και εμείς αλλά πολύ περισσότερο οι γονείς των παιδιών:
1. Τι υλικό θα χρησιμοποιηθεί για τον χώρο της αυλής;
2. Πότε προβλέπεται να τελειώσουν οι εργασίες;
3. Υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος που δεν μπαίνει ελαστικός τάπητας;
 
 Επίσης,
Πριν 10 ημέρες χωρίς να ενημερωθεί κανείς αποφασίστηκε οι σχολικοί φύλακες να μεταφερθούν στους αθλητικούς χώρους του Δήμου, πράγμα απαράδεκτο διότι και τα σχολεία έχουν ανάγκη από φύλαξη. Μάλιστα
ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη, σύμφωνα με κατοίκους, είναι ότι στο 8ο δημοτικό σχολείο έχουν γίνει ζημιές σε τοίχους και κάγκελα.
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι΄αυτή την απόφαση; Και επειδή οι κάτοικοι που ρωτούν δεν ξέρουν εάν εμείς έχουμε το δικαίωμα να μετακινούμε τους σχολικούς φύλακες όπου θέλουμε και όποτε θέλουμε, παρακαλώ να μας ενημερώσετε, ώστε εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας.
Επίσης στο ίδιο σχολείο, σύμφωνα πάντα με τους γονείς, πρέπει να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα στα παράθυρα των αιθουσών του πρώτου ορόφου, αφού βρίσκονται τόσο χαμηλά που κινδυνεύουν οι μαθητές, με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι για λόγους ασφαλείας να τα έχουν συνεχώς κλειστά.

Σ΄ένα άλλο σχολείο επίσης, στο 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ, σας ενημερώνουμε ότι τα προβλήματα της σχολικής μονάδας (κτιριακά και τεχνικά) συνεχίζουν να υπάρχουν, από την προηγούμενη σχολική χρονιά και είναι πολλά. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα πιο σημαντικά:

1.    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
2.    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.
3.    .ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.
4.    .ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ κιγκλιδωμάτων ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΑΛΑ.
5.    .ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΟΜΕΝΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ανοιγόμενο  ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ.
6.    .ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΓΙΑΤΙ υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ)
7.    .ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ (ΣΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ)ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ.
(ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.)

Θερμή παράκληση να επιληφθείτε άμεσα στα αναγκαία προς το παρόν και μέχρι τέλος του έτους στα υπόλοιπα.



ΑΚΟΜΑ: Σύμφωνα και με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας ilionvoice (δείτε το σχετικό άρθρο)
Από θαύμα γλύτωσαν μαθητές στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου όταν έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβά στον εσωτερικό του χώρο στις 12/10/2015 όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που έχει στην διάθεση της η «στήλη», από τους ίδιους τους γονείς που τα παιδιά που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο. Τον Μάρτιο του 2015 η τεχνική υπηρεσία μερίμνησε ώστε να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις οι οποίες δεν είχαν το θεμιτό αποτέλεσμα. Εδώ πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια των μαθητών αφού ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Τι ξέρετε κυρία Αντιδήμαρχε για αυτό το περιστατικό που αναφέρει το δημοσίευμα;
Αληθεύει;
Και εάν αληθεύει να μας πείτε εάν ευθύνεται κάποιος εργολάβος ή κάποιος άλλος από την Υπηρεσία σας;
Και τέλος τι προτίθεστε να κάνετε με όλα τα παραπάνω;;"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιλίου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος