Το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου επιχειρεί με το «5 Flavors»

Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα πλήττεται και η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα και την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί κι εκείνη του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, το οποίο συμμετέχοντας στο παγκόσμιο μαθητικό πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ-JA, δημιούργησε τη δική του εικονική επιχείρηση την «5 Flavors».
Σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ιλίου Σταύρο Μπαλοδήμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε για την πρωτοβουλία του 5ου Γυμνασίου Ιλίου να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Παρά την κρίση που βιώνει η χώρα μας, φαίνεται ότι τα παιδιά βρίσκουν διέξοδο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τα βλέπω πολύ ενεργά και τα συγχαίρω για τη δυναμικότητα που παρουσιάζουν. Αξίζουν πολλά μπράβο τόσο σε εσάς, όσο και στους καθηγητές, που τα στηρίζετε και τα ωθείτε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017» τον Απρίλιο και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου παρουσίασαν την προσπάθειά τους για πρώτη φορά σε γνωστή εμπορική έκθεση της Αθήνας.
Περισσότερα στοιχεία της εικονικής επιχείρησης του 5ου Γυμνασίου Ιλίου υπάρχουν στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές http://fiveflavors.wixsite.com/5flavors, καθώς και στο βίντεο στο οποίο παρουσιάζουν την πορεία τους μέχρι την υλοποίηση της «5 flavors» https://vimeo.com/202445379

http://doxthi.gr/42495/to-5o-gymnasio-iliou-epichiri-me-to-5-flavors/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιλίου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017