Χιλιάδες συσκευασίες στο πρόγραμμα ανακύκλωσης από τα σχολεία του Ιλίου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των σχολείων στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που ξεκίνησε στο δήμο Ιλίου από τον Σεπτέμβριο, όπου έως σήμερα ανακύκλωσαν συνολικά 105.266 συσκευασίες,
αναδεικνύοντας την ενεργό συμμετοχή και την προστασία του περιβάλλοντος τις μεγάλες νικήτριες του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».
Στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2016, στο δημαρχείο Ιλίου, τρία τμήματα από διαφορετικά σχολεία, τα οποία ανακύκλωσαν τις περισσότερες συσκευασίες, επιβραβεύτηκαν με έπαθλα που δόθηκαν σε κάθε μαθητή (1η θέση: tablet, 2η θέση: action camera, 3η θέση: MP3), που αποτέλεσαν το μεγάλο κίνητρο προκειμένου οι μαθητές να ενεργοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, την 1η θέση κατέλαβαν οι μαθητές του τμήματος Α1 του 8ου Γυμνασίου Ιλίου με την ανακύκλωση 17.377 συσκευασιών, τη 2η θέση οι μαθητές του τμήματος Β2 του 6ου Γενικού Λυκείου Ιλίου, με 14.648 συσκευασίες και την 3η θέση το Β2 του 7ου Γυμνασίου Ιλίου, με 14.595 συσκευασίες.
Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη το σύνολο των μαθητών που συμμετείχαν στον πρόγραμμα και τις οικογένειές τους που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν τη δράση, ενώ σημείωσε την αναγκαιότητα επίλυσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

πρόγραμμα ανακύκλωσης, σχολεία, Ίλιον, δήμος Ιλίου
Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του
πρόγραμμα ανακύκλωσης, σχολεία, Ίλιον, δήμος Ιλίου
Ο πρόεδρος του Εθνικού Φορέα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Παύλος Ραβάνης απευθύνει χαιρετισμό
πρόγραμμα ανακύκλωσης, σχολεία, Ίλιον, δήμος Ιλίου
Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δίνει έπαθλο σε μαθητή
πρόγραμμα ανακύκλωσης, σχολεία, Ίλιον, δήμος Ιλίου
Στιγμιότυπο από τη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης

http://doxthi.gr/40621/chiliades-syskevasies-sto-programma-anakyklosis-apo-ta-scholia-tou-iliou/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιλίου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017