Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Πάρκο Τρίτση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο,με τα άρθρα 51-60 του οποίου, συνίσταται νέος φορέας διαχείρισης για το Πάρκο Τρίτση με την επωνυμία “Φορέας Διαχείρησης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης”, ενώ ο παλιός οδηγείται σε εκκαθάριση από τον ΑΣΔΑ.
Σύμφωνα με αυτό, ο νέος φορέας θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ στο Διοικητικό του Συμβούλιο την πλειοψηφία θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, ο ΑΣΔΑ, οι όμοροι Δήμοι (Ιλίον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό). Στο Δ.Σ. θα εκπροσωπείται ακόμη η ακαδημαϊκή κοινότητα (Γεωπονικό, ΕΜΠ) και ένα μέλος από την Κοινωνία των Πολιτών. Πρόεδρος του φορέα ορίζεται ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής.
Προβλέπεται θέση Γενικού Διευθυντή, ενώ σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό θα υπάρχει σταθερή χρηματοδότηση με μηνιαία πρόσοδο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) όλων των Δήμων της Αττικής που θα καθοριστεί με κοινή απόφαση από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και Οικονομικών. Ο νέος φορέας υποχρεούται να καταρτίσει Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας εντός 4 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αναφέρεται ακόμη, η υλοποίηση προγράμματος ολοκληρωμένης συλλογής, ανακύκλωσης και διάθεσης των απορριμάτων που παράγονται εντός του πάρκου εξασφαλίζοντας πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη, όσο κι από την αξιοποίηση των καταστημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Προβλέπονται επίσης επιχορηγήσεις από το Πράσινο Ταμείο, η ένταξή του σε Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Εσωτερικών αλλά και πρόγραμματα ΕΣΠΑ.
Μπορείτε να δείτε το 4ο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στο Πάρκο Τρίτση εδώ.

Δημοτική Παράταξη Ιλίου
Αλληλέγγυα Πόλη
Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιλίου για τη σχολική χρονιά 2016 - 2017