Συζήτηση για το πάρκο Τρίτση από τις δημοτικές παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου & Αγίων Αναργύρων-Καματερού

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ
Εκδήλωση για την υπεράσπιση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
Η πραγματικότητα που επικρατεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η σταδιακά μειούμενη – έως και μηδενική – χρηματοδότησή του, η έλλειψη προσωπικού για την καθαριότητα, την φύλαξη, την συντήρηση και την διοίκησή του έχει οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Μεγάλο μέρος των υποδομών του έχει καταστραφεί ολοσχερώς, είναι συχνό το φαινόμενο της διακοπής παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρεών προς την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, ενώ η παντελής έλλειψη πυρασφάλειας θέτει σε κίνδυνο αυτό το – μοναδικό για την Αττική – θεματικό πάρκο. 
Η σημερινή εικόνα του πάρκου με διαλυμένες υποδομές, σκουπίδια, πυλώνες υψηλής τάσης, βρώμικα νερά στη τεχνητή λίμνη (αφού οι αντλίες ανακύκλωσης των νερών δεν λειτουργούν), απλήρωτους εργαζόμενους, αυθαίρετα κτίσματα και διάφορες περιφράξεις που κατατέμνουν τον ενιαίο χώρο, είναι μία εικόνα που σίγουρα δεν τιμά τον χαρακτήρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που του έχει αποδοθεί.
Οι καθυστερήσεις από την πλευρά της Πολιτείας να δώσει οριστική λύση τόσο στο χρηματοδοτικό όσο και στο διαχειριστικό πρόβλημα του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», έχουν επιτρέψει να ακούγονται όλο και πιο συχνά απόψεις που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά αποσκοπούν στην μερική ιδιωτικοποίησή του. Τέτοιες προτάσεις δυστυχώς εκφράζονται κι από θεσμικούς φορείς, όπως ο Δήμος Ιλίου.
Ένα υπερτοπικού χαρακτήρα θεματικό πάρκο, σαν το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», έχει αναβαθμισμένες ανάγκες και μόνο η ικανή κρατική χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του. Η εύρυθμη λειτουργία του μπορεί να διασφαλιστεί με την συνέργεια Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Αττικής, ΑΣΔΑ, Δήμος Ιλίου, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού) και επιστημονικών φορέων συναφών με τον χαρακτήρα του Πάρκου (π.χ. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο).
Με αυτή την κατάσταση παρούσα, οι δημοτικές κινήσεις Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, «Αλληλέγγυα Πόλη» και «Αλληλεγγύη – η δύναμή μας» αντίστοιχα, σας προσκαλούν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 19.30, στο Θεατράκι του Πάρκου, σε μία συζήτηση για το παρόν και το μέλλον αυτού του μοναδικού χώρου πρασίνου της περιοχής μας. Την συζήτηση θα ανοίξουν με τις εισηγήσεις τους, οι επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων, Κώστας Κάβουρας (δημοτικός σύμβουλος Ιλίου) και Γιώργος Κομματάς (δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού).
Τέλος, στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι, να παρευρεθούν και να πάρουν το λόγο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και συλλογικότητες της περιοχής.  
Δημοτική Παράταξη Ιλίου
Αλληλέγγυα Πόλη
Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης
Διεύθυνση: Μενελάου 90, Ίλιον Τ.Κ. 13122
Τηλέφωνο: 212-1052089
πάρκο Τρίτση, Αλληλεγγύα Πόλη, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το σπίτι του δάσους στο Πάρκο Τρίτση θα χρησιμοποιηθεί πάλι.

Πρωτοπόρος στα κοινωνικά προγράμματα ο δήμος Ιλίου. ‘Ιδρυσε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, στόχος η δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Ξαφνικές αγάπες με το θέατρο απέκτησε η κ. Αλεβίζου και ειδικά με την κ. Πεφάνη;